Premierul elen George Papandreou va lua parte, la invitatia Frantei, la summit-ul G20 de la Cannes, ce va avea loc in aceasta saptamana, pentru a discuta planurile privind referendumul prin care poporul grec sa se pronunte pe tema acordului european privind sustinerea financiara a tarii, a anuntat marti un oficial guvernamental, citat de Reuters.

"Primul ministru va lua parte la intalnirea G20 de la Cannes, unde vor fi discutate evolutiile recente, la invitatia Frantei", a declarat un oficial grec.

Papandreou, care se afla in prezent sub presiunea propriului partid si a partenerilor europeni, va discuta, de asemenea, si cu cancelarul german Angela Merkel.

Oficialul citat a mai aratat ca Merkel si-a exprimat "intelegerea cu privire la situatia politica" din Grecia.

Premierul grec George Papandreou a anuntat luni organizarea unui referendum pentru a aproba acordul incheiat saptamana trecuta la summitul european si care anuleaza o parte importanta a datoriei Greciei. Primele reactii la anuntul surpriza au variat de la acuzatii ca Papandreou se joaca cu viitorul tarii si predictii de faliment la intrebari cu privire la legalitatea referendumului si declaratii ale politicienilor ca un vot negativ ar forta demisia premierului si alegeri anticipate.