Guvernul elen, reunit marti noapte intr-o sedinta extraordinara, a decis sa sustina propunerea premierului George Papandreou pentru organizarea unui referendum asupra sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeana, potrivit unui purtator de cuvant al executivului, citat de Reuters.

"Cabinetul si-a exprimat sprijinul. Referendumul va avea loc cat mai curand posibil, dupa ce elementele de baza ale acordului vor fi formulate", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului Elias Mossialos.

Referendumul va demonstra ca tara apartine zonei euro, iar turbulentele de pe piete vor fi de scurta durata, a spus prim-ministrul George Papandreou, la sedinta de cabinet.

"Referendumul va reprezenta un mesaj clar in interiorul si exteriorul Greciei privind parcursul nostru european si prezenta in zona euro", a declarat Papandreou. "Nimeni nu ar trebui sa puna la indoiala prezenta Greciei in zona euro", a mai spus premierul.

Sedinta extraordinara de Guvern de marti seara a avut loc inaintea reuniunii de la Cannes, unde Papandreou se va intalni cu lideri ai UE si FMI, intr-o incercare de a calma ingrijorarea provocata de anuntul referitor la referendumul din Grecia.