Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,3460 lei pentru un euro, nivel cu 0,25 bani mai mare decat cel afisat in ziua anterioara.

Pe piata valutara, moneda nationala a continuat sa se deprecieze in sedinta de marti, dar intr-un ritm mai lent, si a inchis ziua la 4,3520 unitati/euro.

Economistii ING Bank arata ca leul s-ar putea indrepta catre o zi statica miercuri si o corectie a pierderilor recente nu ar trebui exclusa, avand in vedere ca pietele par mai calme.

Totodata, acestia cred ca reducerea cu 0,25 puncte procentuale a ratei dobanzii de politica monetara de catre BNR ar putea exercita o presiune de depreciere asupra leului si descrescatoare asupra ratelor de dobanda.

"Impactul asupra ratelor ar putea fi limitat, avand in vedere tensiunile de pe pietele din zona euro si asteptarile analistilor de relaxare a politicii monetare in urmatoarele trimestre", mai spun reprezentantii bancii olandeze.

Moneda nationala a castigat teren in fata dolarului american, cursul coborand la 3,1542 lei pentru un dolar, de la 3,1712 lei pentru un dolar, cat era marti.

Francul elvetian a fost cotat miercuri la 3,5698 lei, cu 0,53 bani mai mult decat in ziua trecuta, iar 100 de yeni japonezi au fost cotati la 4,0430 lei, dupa ce marti cursul de schimb afisat de BNR era de 4,0561 lei pentru 100 de yeni.