Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat vineri ca Italia a refuzat o oferta de sprijin financiar din partea Fondului Monetar International pentru a ajuta la depasirea crizei economice, potrivit Reuters. El a adaugat ca nu intentioneaza sa demisioneze si nici nu crede ca guvernul sau va fi demis.

Berlusconi a aratat anterior ca va permite FMI sa monitorizeze progresele inregistrate in realizarea reformelor, a caror intarziere a diminuat increderea pietelor in Italia.

Raspunzand unor intrebari la o conferinta de presa la summit-ul G20, Berlusconi a spus ca nu crede ca guvernul sau va cadea, in ciuda faptului ca o serie de parlamentari ai puterii nu il mai sustin. Nimeni altcineva nu ar mai avea autoritatea de a reprezenta Italia peste hotare, a precizat Berlusconi, care a adaugat ca deputatii care au abandonat Executivul ar fi tradat tara intr-un moment de criza.

Ministerul Economiei, Giulio Tremonti, mult timp un sustinator al lui Berlusconi, a refuzat sa spuna daca impartaseste punctul de vedere al premierului in ceea ce priveste supravietuirea Guvernului.