Liderii din Germania si Marea Britanie au transmis vineri mesaje diferite cu privire la modul de rezolvare a crizei datoriilor din zona euro si au recunoscut ca nu au reusit sa ajunga la un numitor comun in ceea ce priveste introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare in Europa, potrivit Reuters.

Premierul britanic David Cameron a spus in cadrul unei conferinte de presa la Berlin ca zona unica are nevoie de un "zid de protectie" credibil si ar trebui sa isi foloseasca toate institutiile pentru combaterea crizei, in vreme ce cancelarul Angela Merkel s-a declarat in favoarea unei abordari "pas cu pas".

"Solicitarea britanicilor de a utiliza o putere de foc considerabila pentru a recastiga credibilitatea zonei euro este buna. Insa, trebuie sa avem grija sa nu pretindem ca avem puteri de care, de fapt, nu dispunem. Pietele isi vor da seama foarte repede ca acest lucru nu va functiona", a spus Merkel.

Intrebata despre un acord in privinta taxei pe tranzactiile financiare, cancelarul german a spus ca nu s-a inregistrat niciun progres pentru introducerea unui astfel de impozit in Europa, cele doua parti avand opinii divergente.