Ministrul ungar al Economiei, Gyorgy Matolcsy, a declarat sambata ca Ungaria va acorda o importanta deosebita reindustrializarii, conform noului plan de crestere economica, transmite Budapest Business Journal. El a mai aratat ca acest plan va fi discutat de Guven la sfarsitul acestei luni.

Matolcsy a precizat ca Ungaria a ajuns la un punct de cotitura, urmand sa isi reduca datoria de la 82% din PIB si sa devina unul dintre cele sapte state ale UE care vor avea un deficit mai mic de 3% in 2012, insa a adaugat ca cresterea economica ramane o "slabiciune".

El a mai spus ca Ungaria trebuie sa isi apere cresterea economica, in conditiile in care zona euro, precum si economia globala, sunt in criza financiara.

Oficialul maghiar a aratat ca securitatea finantarii Ungariei ar putea fi garantata prin continuarea finantarii de pe piata si reducerea datoriei publice, dar si un acord financiar cu organizatiile internationale. Ultima veriga din acest lant este un acord cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana, pe care guvernul l-ar putea semna la inceputul anului viitor, a adaugat el.

Potrivit lui Matolcsy, acordul va fi o plasa de siguranta si va fi accesat doar daca situatia economica se deterioreaza drastic in zona euro.