Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel i-au spus joi premierului italian Mario Monti ca un "colaps al Italiei ar duce inevitabil la sfarsitul euro", a anuntat vineri Executivul de la Roma, citat de AFP.

Presedintele francez si cancelarul german si-au "reafirmat sprijinul pentru Italia, spunand ca sunt constienti ca un colaps al Italiei ar duce inevitabil la sfarsitul euro, provocand o stopare a procesului de integrare europeana, cu consecinte imprevizibile", se arata intr-un comunicat al presedintiei Consiliului de Ministri.

La mini-sumitul de joi de la Strasbourg, Sarkozy si Merkel si-au exprimat "increderea" in Mario Monti si in angajamentul Italiei in ceea ce priveste "efortul comun de a gasi solutii la grava criza financiara si economica din zona euro", mai arata reprezentantii guvernului de la Roma.

La randul sau, premierul italian a reafirmat obiectivul Italiei de a echilibra bugetul in 2013 si a dat asigurari ca Roma va adopta rapid masuri de stimulare a cresterii economice.

Cabinetul a inceput deja discutiile pentru identificarea cat mai rapida a pasilor care trebuie urmati pentru a defini pachetul de masuri ce urmeaza a fi adoptat, se mai arata in comunicatul Executivului.