Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat joi ca programul de cumparare de obligatiuni "poate fi doar limitat" si ca un cadru fiscal unitar in Europa poate fi o solutie mai buna de a stopa criza datoriilor din regiune, potrivit Bloomberg.

Desi BCE cumpara obligatiuni pentru a imbunatati "mecanismul de transmisie" pe piata obligatiunilor, "astfel de interventii pot fi doat limitate", a declarat seful Bancii Centrale Europene. "Un cadru fiscal unitar ar fi cel mai important semnal din partea guvernelor din zona euro. De asemenea, aceast lucru ar reprezenta o directie clara a evolutiei viitoare a zonei euro", a mai afirmat Draghi.

Totodata, el a precizat ca riscurile care pot afecta perspectivele economice ale Europei au crescut, iar Banca Centrala Europeana se va asigura ca inflatia nu va iesi din banda de variatie tintita.

"Politica monetara a BCE este in mod constant ghidata de obiectivul de mentinere a stabilitatii preturilor din zona euro pe termen mediu - si acest lucru se aplica stabilitatii preturilor in ambele directii", a declarat Draghi.

El a mai spus ca riscurile care pot afecta perspectivele economice au crescut.

Randamentul obligatiunilor Germaniei a crescut si euro s-a depreciat dupa comentariile oficialului BCE, pietele aratand ca acestea ar putea indica o reducere a dobanzii cheie in sedinta de saptamana viitoare.