Premierul francez Francois Fillon a declarat marti ca destramarea zonei euro ar avea un cost exorbitant, care ar putea ajunge pana la jumatate din Produsul Intern Brut anual pentru economiile mai slabe din zona euro, potrivit AFP.

"Costul destramarii zonei euro ar fi exorbitant. Exista opinii ca pretul ar fi de 25% din PIB pentru cele mai puternice economii si de circa 50% din PIB pentru economiile mai slabe. Continentul european ar fi ruinat", a declarat Francois Fillon in cadrul unui discurs in Parlament.

Oficialul francez a mai spus ca scopul reuniunii franco-germane de luni a fost de a obtine un plan pentru consolidarea guvernantei fiscale din zona euro care sa fie finalizat pana in luna martie si ratificat pana la finele anului 2012.

Premierul francez a mai precizat ca este mult mai probabil ca noul tratat al UE sa fie semnat de cei 17 membri ai zonei euro decat de toti cei 27 de membri ai Uniunii.

"Germania ar dori un tratat semnat de toti cei 27 de membri, insa noi credem ca acest lucru este dificil. Vom incerca in cadrul Consiliului European de vineri si, in cazul in care nu exista unanimitate, vom face acest lucru in 17, cu termen limita martie 2012", a afirmat Francois Fillon.