Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, sambata, la Reuniunea UNPR de la Poiana Brasov ca, in acest moment, nu se pune problema ca Romania sa contribuie cu fonduri la salvarea altor tari, insa acest scenariu nu poate fi totusi exclus, informeaza Agerpres.

Gheorghe Ialomitianu, intr-un rar dialog cu presaFoto: Agerpres

"Romania a luat imprumut in situatii critice de la FMI si UE si trebuie sa ne manifestam si drepturile si obligatiile. In momentul de fata, nu se pune problema ca Romania sa contribuie cu fonduri la salvarea altor tari, dar, sigur, nu este exclus. Sa vedem in continuare ce decizii se vor lua, dar Romania trebuie sa se manifeste ca o tara cu drepturi depline si obligatii in UE", a declarat ministrul Finantelor cu ocazia Reuniunii regionale a organizatiilor UNPR din Brasov, Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Ialomiteanu a mai precizat ca autoritatile romane au adoptat masuri responsabile pentru a evita intrarea in incapacitate de plata, iar acest lucru a fost laudat de organismele internationale. Acesta a avertizat insa ca este necesar sa se continue politica prudentei.

"Trebuie sa fim prudenti pentru ca aceasta criza nu a trecut si tot ce am construit sa nu se duca pe apa sambetei. Multe organisme internationale ne lauda pentru masurile luate. Guvernul Boc nu a fugit de la guvernare asa cum s-a intamplat in Grecia, Italia, Spania. Cand esti in UE trebuie sa vezi si drepturile si obligatiile, nu trebuie sa fim o tara de mana a doua. Trebuie sa-ti asumi si raspunderea. Atunci cand te imprumuti la Comisia Europeana si la FMI trebuie sa fii si contributor", a afirmat Gheorghe Ialomitianu.