Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a declarat, luni, ca, din perspectiva Germaniei, Marea Britanie este un partener indispensabil si ca este in interesul ambelor tari ca segmentul financiar londonez sa fie cat mai puternic. Ministrul german a adaugat ca cele doua tari ar trebui sa repare relatiile dintre ele, afectate in urma summitului UE, informeaza Reuters.

Guido WesterwelleFoto: Reuters

"Pentru Germania, Marea Britanie este un partener indispensabil in Uniunea Europeana. Ar trebui sa fim uniti, sa stam unii langa altii si sa reparam relatiile dintre noi in urma celui mai recent summit. Aceasta este oferta mea si gestul meu", a declarat Guido Westerwelle in cadrul unei conferinte de presa, sustinute la Londra alaturi de omologul sau britanic, William Hague.

Marea Britanie a fost singura tara a Uniunii care nu a semnat acordul pentru consolidarea disciplinei fiscale, convenit la summitul de la Bruxelles din 8-9 decembrie. Decizia administratiei de la Londra a dat nastere la numeroase speculatii potrivit carora Marea Britanie ar putea fi exclusa din procesul de luare a deciziilor la nivel european, miscare ce ar pune in pericol sectorul financiar britanic.

"Nu exista o agenda secreta impotriva City-ului londonez (n.r. cartierul financiar aflat in inima economiei britanice). Credem ca este in interesul nostru comun sa avem un segment puternic al serviciilor financiare aici, in Londra", a declarat ministrul german de Externe.