Fitch Ratings nu va retrograda ratingul suveran al Frantei in acest an, tara care beneficiaza de calificativul maxim "AAA", in absenta unor socuri care sa duca la o inrautatire a situatiei din zona euro, a declarat un purtator de cuvant al agentiei de evaluare financiara, citat de AFP.

"Fitch isi mentine pozitia din decembrie. In absenta unor socuri importante care ar putea fi legate de o inrautatire substantiala a situatiei din zona euro, Fitch nu prevede modificarea perspectivei negative a ratingului inainte de 2013", a spus purtatorul de cuvant.

Agentia Fitch a scazut la "negativ" de la "stabil" perspectiva ratingului Frantei la jumatatea lunii decembrie, mentinand insa ratingul "AAA".

"Perspectiva negativa indica faptul ca exista usor peste 50% sanse pentru o reducere a ratingului in urmatorii doi ani", a precizat agentia de rating.

"In comparatie cu alte tari din zona euro notate cu 'AAA', Franta este potrivit aprecierilor Fitch cea mai expusa la o intensificare a crizei", precizeaza agentia, din cauza "deficitului sau structural mai important si a unei greutati mai mari a datoriei in raport" cu alte tari care beneficiaza de triplu A.