Grecia a atras marti 1,625 miliarde de euro prin titluri de stat la sase luni, la un randament in usoara scadere comparativ cu licitatia similara din decembrie, potrivit Reuters. La licitatia de marti investitorii au cerut un randament de 4,90%, fata de 4,95% la licitatia similara din 13 decembrie.

Vanzarile lunare de titluri de stat sunt singurele surse de finantare de pe piata ale Greciei. La aceste licitatii, bancile grecesti cumpara in mod traditional cea mai mare parte a acestor instrumente, ceea ce inseamna ca costurile de finantare nu reflecta pe deplin tensiunile din piata.

Atena are nevoie de fonduri de la creditorii internationali pentru a rascumpara o emisiune de obligatiuni de 14,5 miliarde de euro cu scadenta pe 20 martie si risca intrarea in incapacitate de plata daca nu va ajunge la un acord cu partenerii sai din zona euro si Fondul Monetar International in ceea ce priveste cel de-al doilea plan de salvare, in valoare de 130 miliarde de euro.

De asemenea, Grecia se afla sub presiune pentru a incheia un acord cu detinatorii privati de obligatiuni, care va face datoria mai usor de gestionat.