Misiunea de evaluare a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile, dupa ce Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a fost demis, vineri, in urma adoptarii motiunii de cenzura de catre Parlament. "Vor continua discutiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discutii legate de tintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenta tehnica, iar acestea pot fi continuate, fara a se mai negocia nimic", a declarat pentru Mediafax reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Intrebat daca delegatia FMI ar putea parasi Romania mai devreme de 7 mai, termenul initial prevazut pentru finalizarea misiunii de evaluare, Mihai Tanasescu a raspuns ca, cel putin in urmatoarele zile din saptamana viitoare, echipa se va mai afla la Bucuresti pentru discutii tehnice.

Motiunea de cenzura "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata" a fost adoptata vineri de Parlament cu 235 de voturi "pentru", in conditiile in care initiatorii motiunii aveau nevoie de 231 de voturi pentru demiterea Guvernului.

Citeste si: