Moody's: Prabusirea unui al doilea Guvern in Romania, in trei luni, pune in pericol reformele si poate avea impact negativ asupra capacitatii de finantare a tarii
"Desi noua putere a anuntat ca mentinerea sprijinului din partea FMI/Banca Mondiala/UE este o prioritate, retorica din trecut si lipsa de popularitate a masurilor de austeritate in Romania reduc probabilitatea ca guvernul sa continue reformele inainte de alegeri. Blocarea reformelor ar inrautati conditiile de obtinere a imprumuturilor de catre guvern, care trebuie sa refinanteze in 2012 datorii de 13 miliarde de dolari", considera Moody's.
Potrivit notei Moody's, situatia politica afecteaza soliditatea financiara a Romaniei prin intermediul a trei factori:
Primul dintre acestia este probabilitatea redusa de implementare a unor reforme structurale care ar stimula cresterea PIB, situata la 1,9% in trimestrul al patrulea al anului trecut, fata de media anuala de 6,6% inregistrata in cei cinci ani care au precedat criza financiara mondiala. Moody's se asteapta ca avansul PIB sa continue sa incetineasca in prima jumatate a acestui an, din cauza conditiilor economice dificile pe piata interna si regionala.
Al doilea factor este cresterea probabilitatii ca anumite masuri de consolidare fiscala aplicate in ultimii trei ani, precum majorari de taxe, reduceri de salarii si ale beneficiilor, sa fie inversate inainte de alegeri. Orice inversare a masurilor de consolidare fiscala ar intarzia reducerea deficitului bugetar de la 5,2% din PIB in 2011 la 3% in 2015, in conformitate cu criteriile de la Maastricht.
Cel de-al treilea factor negativ mentionat de Moody's este probabilitatea continuarii instabilitatii politice, care sa descurajeze investitiile straine, de care Romania depinde pentru finantarea deficitului de cont curent (de circa 4,7% din PIB in 2011) si a deficitului bugetar.
Imediat dupa caderea guvernului Ungureanu, vineri, analistul Atsi Sheth a declarat pentru Mediafax ca perspectiva stabila a ratingului Romaniei include deja incertitudinile politice care vor persista pe parcursul anului electoral, iar orice guvern, nou sau interimar, va face efortul de mentinere a sprijinului din partea FMI si UE.
Sheth a aratat atunci ca scenariul de baza luat in calcul de agentia de evaluare financiara, chiar si inainte de votul de neincredere din Parlament, a fost ca in acest an va fi dificila consolidarea fiscala, avand in vedere impactul contractiei economice din zona euro asupra exporturilor Romaniei si a perspectivei investitiilor.
Moody's este singura dintre marile agentii de rating care a mentinut Romania in categoria tarilor cu rating recomandat pentru investitii pe toata perioada crizei financiare.

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Iti intorc intrebarea: cum ti-ai putut inchipui ca sondajele nu influenteaza parlamentul, dezertarile si implicit guvernul ??!!
pentru romanii care ,,gandesc,, se stie ca PSD-u' si cu parere de rau,(inca am carnet de liberal) in cardasie cu PNL-u' in ultimii ani,au distrus Tara asta ,atat la putere cat si in opozitie,si au ajuns astazi la putere prin racolari mafiote platite cu bani grei,si decontate, tot de noi ,mai devreme sau mai tarziu.
pacat pentru cei care au vrut sa schimbe ceva in Romania si au fost ,,invinsi,, de turnatori si securisti....
Dar nici nu poti sa-l sfidezi prea mult pe Maria Sa, poporul. Sau poti, caz in care nu mi-e mila de pielea ta, ci de autoritatea statului. De aia opozitia e la fel de importanta ca puterea.
Si cam cati bani aduce Maria Sa poporul intr-o tara care are datorii predominant catre creditori externi?
Nu cumva in tara asta banii mergi invers - de la stat catre populatie?
Ar fi valabil ce spui tu daca am avea surplusuri bugetare sau daca ar fi romanii care cumpara obligatii de la statul roman, dar asta nu e cazul.
Ce scurtatura logica exista de la imprumuturile de stat la popoarele alea timpite care sustin economic, permanent, alte popoare timpite??!! Poti sa te dai in spectacol ca grecii, si tot n-ai sa primesti ceea ce nu esti in stare sa restitui.
De unde scoateti ideile astea fanteziste? Si babele surde v-ar fi putut spune ca nu exista gratuitati pentru oamenii sanatosi.
1. Ponta si Antonescu nu ar fi in fost parlamentari, si in general nu ar fi fost redistribuite dupa alegeri toate loazele de pe locul 3 in circumscriptia lor.
2. Parlamentarii care ar fi castigat alegerile si-ar fi petrecut mai multa vreme muncind, nu in greve parlamentare si in actiuni pur politice si lupta pentru ciolan
3. Parlamentul actual ar fi redus la max 300 de suflete, ca doar asta a votat Maria Sa la referendum.
4. Motanul Felix ar miorlai intr-o gura de canal, cum sade bine unui turnator la Secu, in loc sa ne tina prelegeri din parlament si sa doboare guverne.
5. Manelistii din Parlament sau din afara nu ar tot canta despre suspendarea Presedintelui. Fie ca-l iubesti sau il urasti, Basescu este politicianul roman cel mai validat de electorat: la nivel national 2 alegeri si 1 referendum, ales parlamentar (nu stiu de cate ori), de 2 ori primar la Bucuresti (al doilea electorat dupa cel national) etc
Iar Maria Sa Electoratul nu prea poate ignora opinia lui nenea Moody si a lui tanti strainatatea in momentul in care umbla cu caciula in mana dupa bani de la respectiva tanti strainatate
Si asta o stie oricine cu un creier mai mare decat al lui Woody.
Agentiile de pariuri internationale, Woody ca si celelalte, sint la fel de serioase precum sustinatorii acestora. Puteti sa va imbracati in costume elegante, sa cititi fraze politicoase, adevarate si sincere. Pe ansamblu veti ramine tot agentie de pariuri, neserioasa, ametita, vaga, depasita mereu de realitate, incapabila sa inteleaga cifrele pe care le vehiculeaza.
Clasa politica romaneasca a crescut doar numeric fata de anul 1907 si dupa 1990 s-a dezvoltat precum plantele parazite, fara sa mai fie plivita de mana stapanului.
Astfel si-a pierdut increderea celor multi - care lucreaza, care cotizeaza, care contribuie.
Statul bugetar este capusat de coruptie, de contracte acordate veros - tovarasilor de partid, de ineficienta specifica unei organizatii birocratice care nu lucreaza dupa criterii de eficienta sau pentru interesul cetatenilor. Schimbarile sunt practic foarte greu de facut - mai ales in domeniul eliminarii coruptiei, care se impleteste natural cu putorile din politica si administratie. Daca iti trimiti in judecata pe corupti - strici esenta acestui stat democrat bugetar si apar numeroase disfunctionalitati.
Schimbarea guvernelor din ultimele luni - s-a facut sub presiunea revoltei din strada (sa nu uitam ca doar gerul i-a gonit in case pe protestarii adunati din prostia si tupeul d-lui presedinte Basescu), in mod oportunist, avand in gand doar salvarea unui incompetent tupeist la sefia tarii.
Acum primim un nou guvern - de alta culoare, insa de aceeasi natura - crescut la umbra aceluiasi stat bugetar, corupt si mai ales - care a promovat prostia la nivel de standard national de competenta.
Este cazul sa schimbam ceva mai profund la viitoarele alegeri - sa scapam de parti mai importante din "greaua si dulce pentru unii - mostenire comunista" !
"Patria si Dreptul Meu!"
.
Din pacate nu temperatura a fost motivul, finantatorii(cei care cotizau cate 300-400lei/zi pentru fiecare protestatar) nu au mai avut interes. Guvernul a picat si acum au treburi mult mai importante, ce cumatru sa-si numeasca pe la cine stie ce agentie/minister. Ce contracte urmeaza sa incheie pe ici sau pe colo.
Esti naiv.
Cand vezi timp de cateva saptamani, aceleasi fete in fata Teatrului National, stai si te intrebi ... eu nu am timp nici sa dorm si astia stau cu saptamanile la protest. Astora cine le plateste intretinerea? gazul? curentul electric? o farfurie de mancare/zi? si aici ma refer la strictul necesar.
Grecia a fost impinsa intentionat spre faliment prin sustinerea de catre puterile UE a unor guverne corupte pentru ca apoi sa o cumpere bucata cu bucata (exact ce fac nemtii acum). Ca parte a zonei Euro puteau foarte bine sa vada ce face guvernul elen. Pe noi ne obliga sa vindem tot inca inainte de a ajunge in faliment (cred ca nu mai au rabdare, pana se termina criza s-ar putea sa scapam de faliment si nu ar fi bine pentru ei).
Mâine, tot agenţia asta va mai scoate la vânzare un Brâncuşi, Furca de Tors! Cine ştie ce va fi poimâine! Ni l-au luat pe Brâncuşi şi ne-au dat hamburgări şi coca-cola! E momentul să ieşim în stradă!!!
penali care erau oricum pe lista excluderii si de teama instantelor au fugit la USL. Frunzaverde de papadie ( in termen popular stiti cum se chiama) Popa alta papadie, acum sa explice cum traiesc ei in stat politienesc, cum li se asculta telefoanele si nu mai pot face afaceri oneroase (furtisaguri) cum USLul este cea mai cinstita uniune a comunistilor si ca Moody nu stie ce binefacere pentru romania sunt ei ( USL o grupare mafiota nealeasa si formeaza un guvern care va fi ilegal) Ai inteles Ponta poate vezi unde ai adus romania. in sant ca si masdinile de curse pilot descalificat
Eu nu as recunoste nici macar datoria de la FMI. Ce o sa faca ? O sa declare razboi? Sa plateasca cine le-a contractat .
Nu mai este un Coposu, nu mai exista prea multe simboluri ale luptei anticomuniste, oamenii sunt spalati la cap de Antene asa ca se gindesc sa o dea pe fata acum.
Ce se intimpla acolo se vede oribil din afara tarii. Intr-un fel ma simt scapat de mizeria de acolo, pe de alta parte ma doare sufletul. Copilul meu nu va trebui sa inghita zoaiele acestor comunisti abjecti. Nici macar comunisti nu sunt. Sunt o haita de hotzi care-si freaca miinile gata sa isi infiga coltii in buget.
Oameni buni, sper ca nu sunteti naivi sa credeti ca au dat aceasta lovitura ca sa salveze Romania. Uitati-va la ei ca nu au mai rabdat sa astepte pina la alegeri. Se tem ca nu vor cistiga. Au turbat atita in opozitie si eu stiu foarte bine cum stau in shoshoni. Daca erau asa confidenti nu-i omora grija de Romania in urmatoarele citeva luni.
Au facut aceasta smecherie ca sa ajunga la butoane si sa-si poata construi un avantaj la alegeri. Sa vedeti jaf acolo. Este incredibil ! Unde sunt oamenii educati din aceasta tara ?
Dinescu a ajuns un gunoi. L-au compromis si apoi l-au pus sa se inece cu propria voma. Ca el sunt multi redusi la tacere. Cu o sponsorizare, cu o inregistrare. Fiecare are ceva de ascuns acolo si nu stiu cit la suta din populatie a ramas necompromisa. E nevoie de un punct zero.
Nu ash vrea sa fie sacrificat echilibrul fragil al Romaniei iar comunistii stiu bine sa speculeze asta, dar mi-ash dori tare mult sa ii vad pe toti securistii astia alergati pe strazi cu pietre iar Iliescu si ai lui sa nu stie pe unde sa se piteasca de revolutia romanilor treziti.
Cita mizerie ai nevoie sa mai inghiti ca sa ajungi sa te revolti din nou pentru Dreptate ?
Oameni buni, daca nu va pasa de voi si nu va intereseaza nici de Romania, ginditi-va la cine vor ajunge copiii vostri slugi. Sa va rida in fata Dan Voiculescu si ai lui prin televizoare ?
DESTEAPTA-TE ROMANE !!