Productia industriala a scazut in aprilie cu 9,9% fata de luna martie

de George Stefan     HotNews.ro
Luni, 11 iunie 2012, 18:27 Economie | Finanţe

In luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,1%, arata un comunicat al Institutului National de Statistica (INS) publicat luni.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a ramas la acelasi nivel ca serie bruta si a crescut cu 2,6% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9%, ca urmare a scaderii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (-10,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-10,4%) si industria prelucratoare (-9,8%), mentioneaza comunicatul INS.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital a scazut cu 13,6%, industria bunurilor de folosinta indelungata a avut un declin de 11,6%, industria energetica  a scazut cu 9,5%, industria bunurilor de uz curent cu 8,6%, in timp ce industria bunurilor intermediare s-a redus cu 6,7%.

In luna aprilie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 9,9%, ca urmare a scaderii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (-10,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-10,4%) si industria prelucratoare (-9,8%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (-13,6%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-11,6%), industria energetica (-9,5%), industria bunurilor de uz curent (-8,6%) si industria bunurilor intermediare (-6,7%).

Fata de aceeasi luna a anului precedent productia industriala (serie bruta) a ramas in luna aprilie 2012 la acelasi nivel. Industria extractiva si industria prelucratoare au scazut cu 7,7%, respectiv cu 0,3%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au crescut cu 5,8%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+10,9%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,2%) si in industria energetica (+2,6%) si scaderi in industria bunurilor intermediare (-8,3%) si in industria bunurilor de uz curent (-4,2%).

Totodata, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate) s-a majorat cu 2,6%.

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria prelucratoare au crescut cu 4,6%, respectiv cu 2,8%, iar industria extractiva a scazut cu 7,2%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+13,0%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,8%) si in industria energetica (+2,5%) si scaderi in industria bunurilor intermediare (-5,2%) si in industria bunurilor de uz curent (-0,8%).


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

469 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    : ) ) Nu-i bai! (Luni, 11 iunie 2012, 18:50)

    Dinoone [utilizator]

    Tot romanul are morcovi! Asteptam sa creasca morcovii, abia au aparut. Dupa cum se vede vom avea an bun la morcovi si-or sa fie morcovi mari ca in povestea Ridichii Uriase! ; )


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version