Guvernul grec trebuie sa puna in practica angajamentele asumate fata de partenerii sai, a declarat luni, la Los Lobos, in Mexic, cancelarul german Angela Merkel, care a subliniat ca nu este necesara discutarea unui alt program de salvare, relateaza AFP.

"Guvernul grec trebuie si va pune in practica angajamentele" asumate, a afirmat Merkel, care a adaugat ca este nevoie ca Troica finantatorilor internationali (Banca Centrala, Comisia Europeana si Fondul Monetar International) sa se deplaseze la Atena cat mai repede.

"Alegerile nu pot pune sub semnul intrebarii angajamentele asumate de Grecia", a sustinut Angela Merkel. "Nu putem face compromisuri legate de etapele reformelor care fac obiectul unui acord", a continuat cancelarul german, inaintea inceperii summitului G20, care reuneste cele mai bogate tari din lume si economiile emergente.

"Nu discutam de un nou program" pentru Grecia, a subliniat ea.

Dupa mai multe saptamani de incertitudine politica, Grecia este astazi intr-o situatie economica critica si va ramane fara fonduri la inceputul lui iulie. Ea are nevoie urgent de o noua transa din ajutorul financiar international inainte de aceasta data. Aceasta noua finantare nu poate fi insa deblocata decat dupa raportul Troicii, care se anunta mai degraba "negativ", potrivit unei surse guvernamentale europene.