Noul Guvern de la Atena cere limitarea concedierilor de functionari si o amanare suplimentara de "cel putin doi ani" pentru aplicarea planului de austeritate impus de creditorii sai internationali, UE si FMI, potrivit unui document oficial publicat sambata si citat de AFP.

In acest document, guvernul insista ca revizuirea planului de salvare dictat de UE si FMI sa permita amanarea "cel putin doi ani", respectiv pana in 2016, a "reformelor de ajustare bugetara".

Obiectivul acestui plan este de a se ajunge la reducerea deficitului "fara a adauga noi reduceri de salarii, pensii si investitii publice", se arata in acest document, care anunta inghetarea concedierii functionarilor si o crestere a alocatiilor de somaj.

Guvernul doreste sa "evite desfiintarea locurilor de munca permanente si sa economiseasca din costurile nesalariale prin reducerea birocratiei".

Noua administratie va reanaliza reducerea salariului minim si masurile luate la inceputul anului pentru a favoriza concedierile in mediul privat, afirmand ca acordurile de conventii colective vor reveni la "la nivelurile definite de legile sociale in vigoare si de acquis-ul european".

Documentul estimeaza ca angajatorii si sindicatele ar trebui autorizate sa fixeze nivelul salariului minim in sectorul privat, care a fost redus cu 22% la 586 euro in februarie.

Inspectorii Tricii formate din creditorii tarii, UE, BCE si FMI, vor reveni la Atena incepand de luni, pentru a relua discutiile intrerupte de aproape doua luni de incertitudinea politica din Grecia.