Uniunea Europeana va lua in considerare potentialul de forta de munca al minoritatii rome din Europa Centrala, a declarat ministrul pentru Resurse Umane din Ungaria, Zoltan Balog, pentru MTI, informeaza Politics.hu. Oficialul maghiar a citat-o pe Ursula von der Leyen, ministrul german al Muncii, afirmand la o intalnirea de la Luxembourg ca UE ar putea contribui la imbunatatirea aptitudinilor si performantelor angajatilor de etnie roma prin acordarea de cursuri speciale de formare profesionala.

Zoltan Balog a declarat joi pentru MTI, dupa o intalnire cu omologii sai europeni organizata la Luxembourg, ca angajatii de etnie roma ar putea ocupa posturi in zonele in care UE foloseste la ora actuala muncitori din tarile din lumea a treia.

Ministrul maghiar a mai afirmat ca problemele legate de minoritatea roma nu ar trebui tratate precum o problema de migratie ori un caz de incalcare a drepturilor omului. Oficialul maghiar considera ca acestia ar trebui vazuti drept potentiali angajati, parte a fortei de munca europene dupa ce beneficiaza de o formare profesionala adecvata.