Perspectivele economice ale Marii Britanii s-au inrautatit in ultimele saptamani pe fondul turbulentelor in Zona Euro, a declarat marti guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, relateaza Reuters. Economia Marii Britanii a intrat la inceputul anului in recesiune, pentru a doua oara de la inceputul crizei financiare, acutizand temerile unei caderi economice de durata. Problemele au fost agravate de diminuarea exporturilor si a investitiilor ca urmare a crizei de pe continent.

"In ultimele sase saptamani [...], sunt foarte uimit de cat de multe aspecte s-au schimbat de cand am prezentat raportul infratiei pe luna mai", le-a spus Mervyn King membrilor Comitetului Trezoreriei din Parlament.

"Sunt pesimist (in ceea ce priveste pespectivele Zonei Euro). Sunt ingrijorat in mod special pentru ca in ultimii doi ani am vazut situatia din Zona Euro agravandu-se si problemele mentinandu-se", a precizat guvernatorul Bancii Angliei.

Comitetul pentru politici monetare al bancii centrale engleze a votat impotriva achizitionarii unui nou pachet de obligatiuni de stat cu bani nou tipariti pentru a stimula economia.