Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a afirmat miercuri ca datele macroeconomice inregistrate in primul semestru al acestui an indica "certitudinea de incadrare in prognoza de crestere economica de 1,5% din PIB".

Acesta a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, ca veniturile ca pondere in PIB sunt mai mari cu 0,5 puncte procentuale decat estimarea initiala, in primul semestru, in timp ce cheltuielile sunt mai mici cu 0,3 puncte procentuale.

"Am incasat venituri mai mari decat cele prognozate din economie, reflectand o buna evolutie a ramurilor care creaza PIB", a spus Florin Georgescu, notand ca au crescut si "cheltuielile de investitii, un element de natura sa dea incredere".

Aceste evolutii "ne face sa avem certitudinea de incadrare in prognoza de crestere economica de 1,5% din PIB", a precizat ministrul de Finantate, care a adaugat ca Romania si-a indeplinit si parametrii de deficit bugetar pe primele sase luni.

Evolutia indicatorilor macroeconomici "creeaza premise sa putem afirma ca ne vom incadra cu siguranta in deficitul prognozat de 2,2% din PBI, aproape jumatate fata de anul trecut", a continuat el.