Reprezentantii investitorilor germani in Romania cer politicienilor sa revina la rezolvarea problemelor economice, in special cele legate de stabilitate si predictibilitate, dupa referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, relateaza Mediafax.

"Conform ultimelor estimari oficiale, referendumul a esuat din cauza prezentei reduse la vot (participare sub 50% din cei inscrisi pe listele electorale). Ne dorim ca politicienii, asa cum a promis premierul Victor Ponta, sa isi indrepte acum atentia asupra problemelor economice, pentru ca economia romaneasca sa isi revina. Ceea ce e important in momentul de fata pentru economie este stabilitatea si predictibilitatea conditiilor cadru, cum ar fi dreptul muncii, o protectie mai buna a proprietatii intelectuale, dar si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, cresterea transparentei in cadrul licitatiilor publice si in general un dialog permanent al Guvernului cu reprezentantii mediului de afaceri", se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

Potrivit Biroului Electoral Central, participarea la referendumul organizat duminica a fost de 46,23%, iar dintre alegatori 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu. Rezultatele au fost anuntate dupa centralizarea rezultatelor din 99,97% din sectii.

Comunitatea de afaceri din Romania a anuntat recent crearea unei coalitii, din care fac parte, printre altii, CIS, AmCham si alte camere de comert, ca raspuns la deteriorarea mediului economic, cauzata inclusiv de recentele turbulente venite din zona politicului.

Parteneriatul, care vizeaza stabilitatea si cresterea economica, reuneste organizatii precum Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), Consiliul Investitorilor Straini (CIS), Fundatia Romania Business Leaders (RBLF), Camera de Comert Olanda-Romania, Camera de Comert Romano-Britanica, Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romano-Canadiana, Camera de Comert Bilaterala Romania-Irlanda, Camera de Comert si Industrie Romania-Finlanda, Asociatia de Afaceri Danezo-Romana si Camera Bilaterala de Comert Romania-Cipru.