Dincolo de cifrele oficiale, care e starea reala a economiei romanesti? Cit de mult a fost ea afectata de criza politica prelungita? Care sint problemele acutizate in ultimele luni? Mai circula banii in economie? Dr. Radu Merica, presedintele DRAHK (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana) a raspuns la aceste intrebari intr-o discutie online cu cititorii HotNews.ro.

Radu MericaFoto: Hotnews

Carte de vizita Radu Merica:

- A studiat fizica si chimie la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, iar apoi a urmat un doctorat la Universitatea Tehnica din Munchen, Germania.

- Incepand cu 1997, Radu Merica a lucrat in industria auto pentru Daimler Benz, la Stuttgart, precum si pentru BMW, la Munchen.

- S-a intors in Romania la sfarsitul lui 2001, in pozitia de CEO al operatiunilor din Romania ale Tiriac Holding, pozitie pe care a ocupat-o pana in decembrie 2005.

- Intre 2006 si 2010, Radu Merica a condus compania de dezvoltare de proiecte ECE Romania, iar de la mijlocul lui 2010 ocupa postul de general manager al RER Srl, subsidiara din Romania a RRR GmbH, companie activa in domeniul serviciilor de mediu.