STIRE ACTUALIZATA: Potrivit unei stiri Agerpres, primul-ministrul Victor Ponta ar fi declarat, luni, la Targu-Jiu, ca in conditiile pastrarii cotei unice de 16% este necesara cresterea veniturilor bugetare pentru ca statul sa aiba bani pentru scoli, spitale si drumuri. In versiunea initiala a acestei stiri HotNews.ro a prezentat, citind agentiile de presa Agerpres si Mediafax, o declaratie din care reiesea ca Ponta ar fi spus ca trebuie majorata cota unica. Cele doua agentii au operat rectificari ale declaratiei premierului Ponta, iar inregistrarea audio consultata ulterior de HotNews.ro arata ca Victor Ponta a spus ca trebuie majorate veniturile bugetare.

AUDIO Declaratia lui Victor Ponta:

Descarca fisierul audio in format MP3

Declaratia postata pe site-ul oficial al Guvernului: "Eu mi-am spus parerea publica si anume ca, in general, Ministerul de Finante trebuie sa se ocupe mai mult de strans bani si mai putin de venit cu idei extraordinare. Insa, pe de alta parte, este foarte clar ca pastrand cota unica de 16%, veniturile bugetare, pentru a avea bani pentru scoli, pentru spitale, pentru drumuri trebuie sa creasca".

In ceea ce priveste ideea ministrul Finantelor Publice de incurajare a delatiunilor pentru detectarea evazionistilor, premierul a precizat ca nu crede ca acest sistem va functiona in Romania.

"Ideea cu paratul functioneaza in alte tari, nu stiu daca functioneaza la noi, pentru ca acolo functioneaza pe un spirit civic, la noi s-ar putea sa functioneze pe spiritul delatiunii. L-am rugat pe domnul Voinea intai sa ne prezinte noua ideile, si dupa aceea sa le prezinte in presa'" a adaugat primul-ministru.