Grecia a deblocat o subventie de 28,9 milioane euro pentru constructia unei piste de raliu, la standarde internationale, care va putea fi folosita pentru organizarea competitiilor de Formula 1, a anuntat ministrul grec Dezvoltarii, potrivit BusinessWeek.

Pista, care va fi proiectata astfel incat sa gazduiasca si alte competitii, inclusiv campionate mondiale de motociclism si curse de carting, va fi construita in Xalandritsa, in apropiere de orasul-port Patras (vestul tarii), iar costurile totale se vor ridica la 94,6 milioane de euro, a precizat ministrul grec intr-un comunicat.

Racetrack Patras SA, o companie privata de investitii, va superviza proiectul.

Ministrul adjunct al Dezvoltarii, Notis Mitarakis, a avizat la randul sau deblocarea altor subventii, in valoare totala de 44 de milioane de euro, pentru un proiect privind constructia unei fabrici de termopane in Grecia, dar si pentru modernizarea si extinderea hotelului de lux Elounda Bay Palace din Creta, inclusiv construirea unui nou centru de conferinte, potrivit comunicatului.

Cele trei proiecte sunt primele din cele sapte, fiecare in valoare de peste 50 de milioane de euro, care au fost amanate din cauza dificultatilor economice, dar si a alegerilor generale, desfasurate in doua randuri in acest an.

Cele trei proiecte ar urma sa genereze, in total, peste 800 de noi locuri de munca, a precizat ministerul.