Guvernul a aprobat marti indicatorii tehnico-economici pentru constructia variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, proiect de 379,8 milioane lei (84,4 milioane euro), cu o durata de executie de un an.

"Municipiul Satu Mare se afla situat la intersectia a numeroase cai de comunicatie rutiere si feroviare: DN 19A, DN 19, DJ 103A, DJ 194 si magistrala de cale ferata 402 (Oradea-Halmeu), iar dezvoltarea industriala si economica a orasului a atras in aceasta zona un important trafic de vehicule, astfel incat necesitatea construirii unei centuri ocolitoare a devenit vitala pentru descongestionarea traficului local. Stabilirea sectiunii transversale tip pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare s-a facut avand in vedere necesitatea satisfacerii unor viteze de circulatie ridicate in conditii de siguranta si confort", se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Transporturilor, citat de Mediafax.

Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare are o lungime totala de 13,5 km, 2 noduri rutiere si 5 poduri si pasaje.

Finantarea proiectului va fi asigurata cu bani de la Fondul European de Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat, prin cel al Ministerului Transporturilor.