Beatrix Gered, vicepresedinte al Institutului National de Statistica, gireaza conducerea acestuia pana la numirea unui specialist fara culoare politica, a declarat luni premierul Victor Ponta. El a sustinut ca situatia de la INS nu are legatura cu UDMR.

"N-are nicio legatura cu UDMR, la INS urmeaza sa numesc un presedinte. N-o voi numi pe doamna Gered presedinte, dar dintre cei trei vicepresedinti actuali am intrebat cine este cel mai vechi si este d-na Gered. Deci nu putea fi, e foarte important. La INS se duc cele mai importante cifre, credibilitatea e cea mai importanta. Si atunci nu vroiam o discutie, dar cred ca dl Voineagu (n.r. presedintele INS, Vergil Voineagu) nici nu era numit de PDL, era prin 2005 - 2006. Nu vroiam sa apara o discutie politica. Deci d-na Gered gireaza conducerea INS pana cand voi numi si voi numi o persoana care n-are legatura cu PSD, nici cu PNL, nici cu altcineva, ci un specialist cu credibilitate si avem asa ceva. O sa discut de pe liste sa vedem si cine isi doreste, dar avem asemenea specialisti", a precizat premierul, la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

Presedintele Institutului National de Statistica (INS) Vergil Voineagu a fost eliberat, vinerea trecuta, din functie, pentru "greseala grava" la calcularea PIB pentru anul 2011.