Rusia a semnat vineri un acord privind acordarea un credit de 800 de milioane de dolari Serbiei si a precizat ca intentioneaza sa mai acorde aceste tari in cautare de finantari un alt imprumut de un miliard de dolari, scrie AFP.

Acordul privind aceasta linie de credit pe cinci ani, care a fost anuntat la finele lui noiembrie, a fost semnat la Moscova de ministrii de Finante rus Anton Siluanov si sarb Mladjan Dinkic.

Creditul, cu o dobanda anuala de 4,1%, va servi pentru finantarea reconstructiei cailor ferate si a achizitiei de locomotive rusesti.

Siluanov a precizat ca Rusia are in vedere acordarea unui credit suplimentar de un miliard de dolari pentru Serbia, care cauta noi finantari pentru a-si reduce deficitul bugetar.

Serbia incearca in prezent sa negocieze un nou acord cu Fondul Monetar International (FMI). Un precedent credit de un miliard de euro a fost inghetat de Fond in februarie anul trecut deoarece guvernul de la Belgrad nu a respectat o serie de angajamente privind bugetul pe 2012.