Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca indexarea pensiilor va avea loc, cel mai probabil, inca de luna aceasta, insa banii vor ajunge la pensionari la inceputul lunii februarie, pentru luna ianuarie: "Asta am discutat cu domnul ministru Voinea. Putem sa emitem ordonanta de urgenta pentru ca indexarea pensiilor, care are loc in ianuarie, sa fie platita la inceputul lui februarie", a afirmat Ponta, precizand ca pensiile vor fi indexate in functie de rata inflatiei si salariul mediu.

"Sunt exact cei 4% pe care i-am pus in bugetul pe 2013. Sigur ca se dau banii, dar probabil ca vin la inceputul lui februarie pentru luna ianuarie", a precizat premierul.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, declarase anterior, la Realitatea TV, ca pensiile sunt indexate cu 4% chiar din luna ianuarie, dar pensionarii vor primi diferentele dupa aprobarea bugetului pe 2013: "Pensiile se indexeaza cu 4% incepand chiar din luna ianuarie. Chiar daca in ianuarie pensionarii nu vor primi in mana aceste majorari, vor primi diferentele in lunile urmatoare, dupa ce va fi aprobat bugetul", a spus Liviu Voinea.