Comisia Europeana considera ca este "esential" sa se ajunga la un acord asupra planului de salvare a Ciprului "duminica seara", in cursul reuniunii ministrilor de finante ai zonei euro, la Bruxelles, transmite AFP.

"Este esential ca un acord sa fie convenit de Eurogrup duminica seara, la Bruxelles, asupra unui program de asistenta financiara pentru Cipru. Acest acord trebuie sa fie pus apoi imediat in aplicare de catre Cipru si partenerii sai din zona euro", a declarat sambata, intr-un comunicat, comisarul european pentru Afaceri economice, Olli Rehn.

"Din nefericire, evenimentele din ultimele zile ne-au condus dus la o situatie in care nu mai exista solutii optime. In prezent, sunt numai optiuni dificile", a adaugat el.

El a recunoscut "progresele inregistrate de guvernul cipriot spre o solutie care deschide calea catre un acord privind un program de asistenta financiara pentru Cipru". "Munca si contactele intense vor continua in orele urmatoare", a precizat Rehn.

La Nicosia, presedintele cipriot Nicos Anastasiades a afirmat sambata seara ca asteapta "in curand" un acord privind planul de salvare, in timp ce purta negocieri maraton cu troica creditorilor internationali (UE, BCE, FMI).