Introducerea unei taxe de solidaritate pentru bugetari este o idee politica, spune, la RFI, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan. El considera ca o astfel de taxa nu ar ajuta economia.

Premierul Victor Ponta si-a prezentat din nou intentia de a introduce o taxa de solidaritate pentru bugetarii care castiga peste o mie de euro lunar, avansand insa la RTV un cuantum al taxei de 10%, nu de 16%, ca in declaratiile anterioare.

Secretarul general al AOAR, Cristian Parvan, considera ca este "o idee politica ce vrea sa lase impresia ca solidaritatea conducatorilor din sectorul bugetar exista. Evident, toata lumea stie ca nu este importanta aceasta solidaritate, cat ar fi important ca actionarul stat sa aiba o atitudine coerenta si indreptata catre transparentizarea activitatii publice. Asta ar fi de fapt ceea ce ar face ca societatea sa mearga mai bine: transparentizare, informatizarea societatii, revederea tuturor procedurilor si pastrarea in sistemul bugetar numai a personalului necesar. Acestea sunt actiunile de fond, care ar duce la o schimbare a Romaniei".

In opinia sa, "faptul ca vor cotiza cu 10% si vor obtine venituri pe alte parti, lucru care se va descoperi peste zece ani de Curtea de Conturi nu ajuta economia Romaniei si nici functionarea mai buna a societatii in ansamblu".

Continuarea pe www.rfi.ro.