Presedintele Traian Basescu il va primi joi dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Jim Yong Kim se va afla in Romania pe 9 si 10 mai, aceasta fiind prima vizita in tara noastra de la preluarea functiei in iulie 2012.

Potrivit Presedintiei, Traian Basescu se va intalni cu presedintelui Bancii Mondiale, joi, la ora 14:00.

Banca Mondiala (BM) informeaza ca Jim Yong Kim se va intalni, in cadrul vizitei de doua zile, cu membri ai Guvernului de la Bucuresti, cu reprezentanti ai mediului politic, ai societatii civile si ai mediului de afaceri, cu care va discuta despre "cele mai bune modalitat prin care World Bank Group poate continua sa sprijine cresterea economica incluziva din Romania si prosperitatea comuna".

Intalnirile pe care le va avea seful Bancii Mondiale "se vor concentra pe provocarile si oportunitatile cu care se confrunta Romania, o tara cu venituri medii superioare, precum si pe reformele necesare in contextul Uniunii Europene".

Jim Yong Kim va fi insotita de Frank Heemskerk, director executiv al BM, Philippe Le Houerou, vice-presedintele pe Europa si Asia Centrala, Mamta Murthi, directorul de tara, Elisabetta Capannelli, manager de tara, Thomasz Telma, director regional al International Finance Corporation (parte a BM), Stefan Nanu, directorul executiv alternativ, si Ana Maria Mihaescu, reprezentantul rezident al IFC pentru Romania.

Potrivit BM, Jim Yong Kim va avea pe 9 mai o intalnire cu premierul Victor Ponta.