Pachetul privind supravegherea si monitorizarea bugetara in tarile zonei euro intra in vigoare incepand din 30 mai

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 28 mai 2013, 17:40 Economie | Finanţe

Pachetul privind supravegherea si monitorizarea bugetare intra in vigoare incepand cu data de 30 mai in statele zonei euro, completand astfel ciclul de supraveghere bugetara pentru zona euro si continuand sa imbunatateasca guvernanta economica pentru zona euro, informeaza Comisia Europeana, intr-un comunicat. Pachetul privind supravegherea si monitorizarea bugetare introduce un calendar bugetar comun si norme bugetare comune pentru statele membre ale zonei euro.

Pachetul privind supravegherea si monitorizarea bugetare introduce un calendar bugetar comun si norme bugetare comune pentru statele membre din zona euro. In mod specific, si incepand cu urmatorul ciclu bugetar:
  • Pana la 30 aprilie, statele membre din zona euro trebuie sa isi publice planurile bugetare pe termen mediu (programele de stabilitate), impreuna cu prioritatile lor de politica in materie de crestere economica si ocuparea fortei de munca pentru urmatoarele 12 luni (programele nationale de reforma) in contextul semestrului european pentru coordonarea politicilor economice.
  • Pana la 15 octombrie, statele membre din zona euro trebuie sa isi publice proiectele de buget pentru anul urmator.
  • Pana la 31 decembrie, statele membre din zona euro trebuie sa adopte bugetele lor pentru anul urmator.
Noile masuri inseamna cresterea gradului de transparenta a deciziilor lor bugetare, o mai buna coordonare in zona euro, incepand cu ciclul bugetar 2014, si recunoasterea nevoilor speciale ale statelor membre din zona euro care fac obiectul unor presiuni financiare severe. De asemenea, intrarea in vigoare a pachetului privind supravegherea si monitorizarea bugetare deschide calea pentru luarea unor masuri suplimentare in vederea consolidarii uniunii economice si monetare, astfel cum este prevazut de Comisie in "Proiectul (sau) pentru o UEM profunda si veritabila" publicat in luna noiembrie a anului trecut (IP/12/1272; MEMO/12/909), potrivit Comisiei Europene.

Jurnal din Israel​

​FOTOGALERIE Tel Aviv: plaje, muzici si trupuri

Greu sa gasesti in lume un oras care petrece mai mult, care se odihneste mai seren. Un New York pe Malul Mediteranei, un colt de Europa sofisticata in Orientul Mijlociu, o destinatie de plaja excelenta, un oras in care noptile de distractie se continua si dupa ce se crapa de ziua. Oameni pe longboard-uri colorate coboara spre faleza orasului, de multe ori purtand doar o pereche de pantaloni scurti. Esti in inima civilizatiei est-mediteraneene, cu hedonismul ei milenar, cu cultul inca pastrat al corpurilor frumoase, cu o senzualitate subtila, dar neascunsa.

328 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi