Cancelarul german Angela Merkel afirma ca nicio tara nu va fi scoasa din zona euro din cauza crizei, chiar daca aceasta din urma nu s-a terminat inca, intr-un interviu publicat vineri si citat de AFP.

"Am spus intotdeauna ca aceasta criza a datoriilor din Europa nu va fi rezolvata printr-o actiune decisiva si intr-o singura seara, ci ca va fi nevoie de un proces lung compus din numeroase etape si masuri. Am avansat deja pe aceasta cale, dar raman inca multe probleme de rezolvat", a reamintit Merkel, intr-un interviu acordat agentiei germane de presa DPA.

Intrebat despre eventualitatea ca situatia economica sa se degradeze "pana la punctul in care o tara sa trebuiasca sa paraseasca zona euro", cancelarul a fost categoric: "Nu, nu imi imaginez un astfel de lucru".

"Trebuie sa imbunatatim cadrul impreuna, dar pentru asta avem nevoie de Europa in totalitatea sa", a adaugat Merkel.

Aceste declaratii vin dupa cele facute de ministrul sau de Finante Wolfgang Schauble, care afirmase joi ca nu crede ca Portugalia, care a intrat intr-o grava criza politica, dupa demisia a doi ministri foarte importanti din guvern, ar putea arunca din nou zona euro intr-o zona de turbulente majore.

"Cred ca euro este din nou vazut pe piete ca suficient de stabil pentru ca situatia dintr-o singura tara (...) sa nu insemne o criza pentru stabilitatea euro in sine", spusese Schauble.