FMI a anuntat joi ca este de acord cu decizia autoritatilor grecesti de a reduce temporar TVA-ul pentru restaurante, scrie AFP.

Grecia anuntase saptamana trecuta o reducere temporara, incepand din 1 august si pana la 31 decembrie, a TVA-ului pentru restaurante, baruri si catering.

"Aceasta decizie a fost luata dupa o stransa consultare cu Fondul, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana", a precizat Bill Murray, purtator de cuvant al FMI.

"Ceea ce inteleg este ca expertii nostri nu au obiectii deoarece autoritatile au luat alte masuri pentru a compensa aceasta reducere de venituri" antrenata de scaderea TVA, "care este, intre altele, temporara", a precizat acest purtator de cuvant.

Acesta a adaugat ca reducerea taxei pe valoarea adaugata "nu are impact asupra obiectivelor de venituri pentru bugetul 2013".

Intrebat despre noile vesti legate de o plecare a FMI din "Troica" formata cu partenerii europeni pentru salvarea economiei grecesti, Murray a raspuns: "Nu sunt la curent cu faptul ca FMI paraseste Grecia curand".