Indicele de incredere economica a continuat sa se imbunatateasca in iulie in zone euro, atingand cel mai inalt nivel din aprilie 2012, ceea ce lasa sa se intrevada o iesire din recesiune, scrie AFP.

Indicele a ajuns la 92,5 puncte, o cretere cu 1,2 puncte in raport cu iunie, potrivit datelor publicate marti de Comisia Europeana.

"Este din ce in ce mai probabil ca zona euro sa iasa din recesiune", a afirmat Martin Van Vliet, analist pentru banca ING.

Revenirea optimismului este notabila in toate sectoarele: servicii, consum, comert en detail, industrie, cu exceptia constructiilor, a precizat Comisia Europeana.

In ansamblu, increderea s-a imbunatatit in patru din cele cinci principale economii ale zonei euro: indicele a crescut cu 2,9 puncte in Italia, 1,2 puncte in Spania si in Franta si 0,7 puncte in Germania. In Olanda, a scazut cu 2 puncte.

In ansamblul UE, indicele increderii in economie a crescut cu 2,4 puncte, la 95 puncte.

Indicele Comisiei Europene este de bun augur dar nu ar urma sa se traduca printr-o "relansare solida", avertizeaza Jennifer McKeown, de la Capital Economics.

Zona euro a ramas in recesiune in primul trimestru, cand a inregistrat al saselea trimestru consecutiv de reducere a PIB-ului.