Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a infirmat din nou intentia guvernului de a impune cote de asigurari sociale pentru casnice, fara a dori insa sa precizeze exact daca se va introduce CASS pentru chirii, in conditiile in care ultima informatie fusese deja confirmata oficial de Ministerul Finantelor.

Ministrul s-a marginit sa afirme, la Realitatea TV, ca "nu poti avea impozite din est si cheltuieli din vest", explicand ca, daca romanii doresc autostrazi si drumuri mai bune, este necesara o mai buna colectare a taxelor existente.

In ceea ce priveste extinderea bazei de impozitare pentru contributiile la asigurarile de sanatate, Liviu Voinea a precizat ca "ideea a fost de a se asigura o finantare mai mare" acestui sector.

Intr-un comunicat publicat marti Ministerul Finantelor a confirma intentia de a se introduce o taxa suplimentara pentru chiriile incasate de persoane fizice, incepand cu 1 ianuarie 2014.

"Referitor la introducerea CASS (contributiei de asigurari sociale de sanatate) in cazul veniturilor obtinute din chirii de persoanele fizice, precizam ca aceasta masura are in vedere largirea bazei de contributie, reprezentand un prim pas in vederea implementarii unei abordari fiscale unitare, astfel incat contributiile pentru sanatate sa fie platite de catre persoanele care obtin venituri si din alte surse decat cele de natura salariala", a precizat Ministerul Finantelor, in acest comunicat.