Guvernul acorda ajutor de incalzire, la consumul de energie electrica, pentru persoanele debransate de la termoficare

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 29 august 2013, 20:38 Economie | Finanţe

Guvernul va acorda ajutoare de incalzire in sezonul rece si pentru consumatorii care utilizeaza in acest scop energia electrica, dupa ce au fost debransati de la reteaua de termoficare, insa cuantumurile difera de sprijinul oferit celorlalti beneficiari, potrivit uneni ordonante simple publicate joi in Monitorul Oficial.

Prin noua ordonanta, de modificare a OUG 70/2011, Guvernul introduce un nou sistem de calcul la acordarea ajutoarelor de incalzire in sezonul rece, folosind indicatorul social de referinta, care in prezent este de 500 de lei.

In vechea ordonanta de urgenta, sumele acordate erau fixe, insa prin introducerea ISR, ajutoarele vor varia odata cu modificarea acestui indicator.

In plus fata de prevederile precedente, Guvernul adauga si ajutorul pentru cei care folosesc energia electrica pentru incalzire.

"Ajutoarele la consumul de energie electrica se acorda consumatorilor vulnerabili care nu detin alta forma de incalzire, precum si consumatorilor vulnerabili care, din motive tehnologice sau economice au fost debransati de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale si care au contracte valabile de furnizare a energiei electrice, iar consumul este realizat respectand conditiile contractului", se arata in ordonanta adoptata marti.

Sprijinul la consumul de electricitate difera, insa, fata de ajutorul in cazul incalziri cu gaze naturale.

Astfel, un consumator vulnerabil care are un venit mediu net lunar de maximum 155 de lei (0,310 ISR) primeste pentru consumul de curent un ajutor de 240 de lei (0,480 ISR).

In schimb, la acelasi nivel de venituri, consumatorul care foloseste gazele naturale pentru incalzire primeste un ajutor de 262 de lei pe luna.

Persoanelor care au venituri medii nete lunare intre  540,1 lei si 615 lei le revine un ajutor de 48 de lei la consumul de curent. La acelasi nivel de venituri, pentru utilizatorii de gaze pentru incalzire ajutorul este de 20 de lei.

Noua ordonanta mai precizeaza ca ajutoarele pentru incalzire din bugetul de stat se acorda numai consumatorilor vulnerabili care nu beneficiaza de alte forme de sprijin pentru incalzirea locuintei, acordate in baza contractelor de munca sau a altor reglementari specifice pentru diverse ramuri economice.
Citeste pe Stirile ProTV

VIDEO Un sofer maghiar s-a filmat in timp ce vira camionul spre un grup de imigranti, pe marginea drumului

Soferii de TIR-uri sunt exasperati de asalturile imigrantilor de la Calais care tot incearca sa urce in camioanele lor pentru a ajunge in Marea Britanie, prin tunelul de sub Canalul Manecii.


1832 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

CSM si atacurile la adresa magistratilor

CSM si atacurile la adresa magistratilor

Cum apreciati actuala procedura prin care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) constata ca a fost adusa atingere reputatiei profesionale a unui magistrat sau, dupa caz, a fost adusa atingere independentei justitiei?
(Un singur răspuns posibil)
  • Este o procedura pur formala care nu descurajeaza actiuni/atacuri similiare;
  • Constatarea faptului ca a fost afectata independenta justitiei/reputatia unui magistrat are efect limitat;
  • Procedura prin care CSM face astfel de constatari este eficienta


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version