Guvernul analizeaza posibilitatea introducerii unei anumite taxe pe pretul benzinei si al motorinei, pentru suplimentarea fondurilor necesare constructiei de infrastructura rutiera, a anuntat premierul Victor Ponta luni seara intr-o interventie telefonica la Romania TV, informeaza Mediafax.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Este o idee mai veche, de cand domnul Fenechiu era ministru, de a introduce o anumita taxa pe pretul benzinei, motorinei, care sa alimenteze numai si numai fondurile necesare pentru constructia de infrastructura rutiera. Deci, nu ca venituri la bugetul general, ci numai si numai venituri pentru constructia de infrastructura. Trebuie sa o analizam si sa vedem, nu o resping in niciun caz de la inceput", a spus Ponta la Romania TV.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu declara recent ca a gasit solutia prin care in Romania sa existe fonduri suplimentare pentru construirea mai multor kilometri de autostrada, si anume marirea accizei la carburant cu 10 eurocenti si taxarea pe distanta a traficului greu.