Ministrul francez al Economiei, Pierre Moscovici, a atras marti atentia asupra nivelurilor foarte ridicate la care evolueaza moneda unica europeana fata de dolar, scrie AFP.

"Regasim niveluri necunoscute din 2011" pentru cotatia monedei unice in fata dolarului, a spus acesta, intr-o conferinta de presa, adaugand: "Exista o atentia acordata de Franta intr-un cadrul multilateral" in fata acestei evolutii.

Subliniind ca nu "comenteaza niciodata" deciziile Bancii Centrale Europene, acesta a subliniat ca institutul monetar de la Frankfurt este "foarte constient" de discutiile legate de cursul euro.

"Sa asteptam", a comentat acesta, mentionand, in acest context, "anticipatiile pietelor".

BCE se reuneste joi in consiliul guvernatorilor iar pietele se asteapta la actiuni, in conditiile in care mediul economic cunoaste un euro puternic, o relansare foarte lenta si tendinte de deflatie.

BCE ar putea, potrivit analistilor, sa decida mai mult sau mai putin rapid, reducerea dobanzii principale, in prezent la 0,5%, sau injectarea de lichiditati, pentru a face euro mai putin atractiv si pentru a reanima conjunctura.