Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a avertizat joi ca zona euro se afla potential in pragul unei "perioade prelungite de inflatie redusa", dar a precizat ca nu se asteapta la deflatie, scrie AFP.

Conjunctura economica actuala, cu o slaba activitate de creditare, sugereaza ca zona euro s-ar putea afla in pragul unei "perioade prelungite de inflatie scazuta inaintea unei reporniri graduale" a evolutiei preturilor, a afirmat Draghi, in conferinta sa lunara de presa.

Dar "nu anticipam deflatie", a precizat Draghi.

Declaratiile sale vin dupa ce BCE a anuntat o reducere-surpriza cu un sfert de punct a dobanzii de interventie, pana la 0,25%, cel mai redus nivel istoric.

Timiditatea relansarii in zona euro nu lasa sa se intrevada presiuni asupra ritmului separat de crestere a preturilor, a explicat Draghi, repetand ca numeroase riscuri continua sa apese asupra conjuncturii din zona euro.

Acesta a adaugat ca BCE va preciza luna urmatoare durata aproximativa a "perioadei prelungite" evocate. "Nu va fi o perioada scurta", a adaugat el.