Presedintele Traian Basescu a cerut vineri guvernului sa renegocieze obligatiile asumate in proiectul scrisorii de acord cu Fondul Monetar International afirmand ca aceasta este rezultatul unei "negocieri de proasta calitate".

"Vreau sa termin cu un semnal. Sunt in posesia proiectului de scrisoare care a rezultat in urma negocierilor cu FMI. Am spus-o cred primul, este o negociere de proasta calitate, care nu da sanse de relansare economiei, este o negociere care va face pe cei ce vor primi o bruma de bani sa piarda prin cresteri de preturi mult mai mult decat primesc", a spus seful statului, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Controceni.

Acesta a afirmat ca "cel mai grav" lucru este ca "masurile la care guvernul s-a angajat nu sunt nici in scrisoare foarte clar definite, lasa loc la mult arbitrariu si vor fi o frana pentru evolutia Romaniei".

"Public rog guvernul sa analizeze posibilitatea de a renegocia obligatiile asumate si daca au nevoie de experienta mea le-o pun la dipsozitie", a afirmat Traian Basescu, care a sustinut ca exista "solutii si sa-i ajutam pe cei cu cele mai mici venituri, si sa indexam pensiile, este prevazut in lege, dar si sa lasam economia, sa-i dam o sansa sa-si reia cresterea consistenta", in conditiile in care o crestere economica de 1-2% "seamana a stagnare".