Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a precizat ca impozitul pe cladirile speciale ramane la nivelul de 1,5%, estimarea oficiala, "pesimista", aratand ca statul va colecta din aceasta taxa 480 - 500 milioane lei.

"Noi consideram undeva la dublul sumei estimate", a precizat acesta, intr-o conferinta de presa organizata la Guvern si dedicata bugetului pe 2014, ale carui linii directoare au fost finalizate miercuri seara.

Daniel Chitoiu a subliniat ca aceste cladiri speciale sunt impozitate in intreaga Europa, iar "toti stalpii de electricitate produc si alte venituri decat activitatea de baza", "e inchiriat cu 50 de euro pe luna pentru companii de telefonie mobila, de companii de publicitate".

"E si normal sa fie impozitate" in aceste conditii, a argumentat ministrul Finantelor, care a sustinut ca "povara fiscala nu va creste in mod semnificativ" din aceasta taxa.

Premierul Victor Ponta a precizat ca miercuri au fost finalizate "datele pe constructia bugetului" iar joi dimineata "se finalizeaza documentele finale", care vor fi adoptate in sedinta de Guvern.

Ponta a precizat ca l-a sunat si pe Crin Antonescu pentru a fi sigur ca exista un "acord final" asupra bugetului si a legii descentralizarii.

Primul ministrul a afirmat ca, in 2014, bugetul Santatii este mai mare decat cel pentru anul in curs, cu o majorare de la 5,2 miliarde lei la 7,8 miliarde lei.

Si la CNAS exista o crestere de la 22,5 la 22,6 miliarde.

Bugetul Educatiei va fi majorat de la 19,8 miliarde la 21,7 miliarde, iar la Cultura se vor aloca 545 milioane lei, fata de 543 in anul in curs, dar care includea si suma de 35 milioane lei pentru Festivalul Enescu, care nu va fi organizat anul viitor.