Comisiile parlamentare reunite de buget-finante au adoptat, miercuri noaptea, textul legii bugetului de stat pe anul 2014, respectiv cele 54 de articole, urmand ca senatorii si deputatii sa continue dezbaterile si votul pe anexele la proiectul de lege, scrie Mediafax.

Membrii celor doua Comisii au adoptat textul proiectul de buget in cea mai mare parte in forma promovata de Guvern, la dezbateri luand parte ministrul Bugetului, Liviu Voinea.

Comisiile reunite de buget au adoptat doua amendamente care au fost sustinute si de reprezentantii Guvernului, unul propus de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, iar cel de-al doilea de deputatul PSD Vasile Popeanga.

Amendamentul lui Popeanga prevedea faptul ca sumele rambursate de la Comisia Europeana in cadrul proiectului de reabilitare a siturilor contaminate istoric cu produse petroliere, aferente platilor reprezentand lucrari de decontaminare, se fac venituri la bugetul de stat si se varsa intr-un cont de venituri distinct.

In total, membrii celor doua comisii de buget au adoptat 54 de articole ale textului legii bugetului de stat, iar la final au fost inregistrate 23 de voturi "pentru", 2 abtineri si 5 voturi "impotriva".

Dezbaterea anexelor la bugetul de stat cu ordonatorii principali de credite va continua joi dimineata.