Economia Statelor Unite a crescut intr-un ritm mai mare decat asteptarile in trimestrul III, gratie accelerarii consumului, potrivit celei de-a treia estimari a departamentului Comertului, publicata vineri si citata de AFP.

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 4,1% in cifre anualizate, in perioada iulie - septembrie, dupa o crestere de 2,5% in trimestrul II. Analistii se asteptau ca ministerul sa confirme estimarea precedenta de 3,6%.

Aceasta revizuire in crestere a fost sustinuta de cheltuielile pentru consum mai mari decat previziunile, explica ministerul. Acestea au crescut cu 2%, respectiv cu 0,6 puncte procentuale in plus fata de estimarea precedenta. In trimestrul II, cheltuielile pentru consum crescusera cu 1,8%. Consumul a reprezentat 1,36 puncte procentuale in crestere.

Aproape toate capitolele au fost revizuite in crestere. Cheltuielile in servicii au crescut cu 0,7% (fata de 0% in estimarea precedenta), dupa o crestere de 1,2% in trimestrul II. Cele cu bunuri de folosinta indelungata au crescut cu 7,9%, fata de 6,2% in trimestrul precedent.

Exporturile au crescut cu 3,9% (fata de 3,7% pentru estimarea precedenta).