Fondul Monetar International va revizui in crestere previziunea pentru economia mondiala in urmatoarele trei saptamani, a declarat marti, la Nairobi, directorul general al FMI, Christine Lagarde, citata de AFP.

"Vom revizui in crestere avansul economiei mondiale", a spus aceasta, intr-o conferinta de presa sustinuta in capitala Keniei, adaugand insa ca deocamdata este prematur sa ofere alte precizari.

Lagarde, care incheie o vizita de trei zile in Kenya, nu a explicat ce justifica aceasta revizuire in crestere.

In ultimul raport privind previziunile pentru economia mondiala, din octombrie, FMI a revizuit previziunile in scadere, afirmand ca economia mondiala "continua sa avanseze cu viteza redusa".

Tot atunci, Fondul a precizat ca se asteapta ca produsul intern brut la nivel mondial sa creasca cu 2,9% in 2013 si cu 3,6% in 2014, cu 0,3 si 0,2 puncte in minus fata de estimarile din iulie.

Economiile emergente, desi reprezinta o mare parte din cresterea mondiala, sunt in pierdere de viteza si mai mare decat estimarile initiale, preciza institutia, in noiembrie. In schimb, economiile tarilor dezvoltate, in special cea a Statelor Unite, arata semne de relansare.

Vizita lui Lagarde in Kenya intervine in momentul in care tara a iesit in decembrie dintr-un plan de sustinere de 750 milioane de dolari acordat de Fond in 2011, pentru a ajuta sa-si reconstruiasca rezervele de valuta.