Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca decizia sa categorica, in contextul apropierii vizitei misiunii FMI, este ca acciza suplimentara la motorina si benzina sa nu se introduca, aratand ca pretul carburantilor nu a scazut incepand cu 1 ianuarie, ci, din contra, a crescut.

Se apropie vizita FMI. Avem deocamdata suspendata la aplicare suplimentarea de acciza la motorina si benzina, decizia mea e ca aceasta acciza de 7 eurocenti plus TVA, deci 8,68 eurocenti, decizia mea categorica e sa nu se introduca. Vedem toti ca a fost o minciuna ca va scadea pretul la combustibil cu 1 ianuarie, nu a scazut deloc, a crescut, si nu avem nicio garantie ca va scadea. Daca de la 1 aprilie vom mai adauga 41,8 bani pe litru, se va resimti mai puternic in preturi si inflatie. Locurile de unde sa se reduca cheltuielile le-am transmis Guvernului, Parlamentului, si cred ca asta trebuie sa facem. Nu trebuie sa crestem pretul la combustibil", a spus seful statului, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.

"Cu ocazia vizitei FMI, voi fi foarte atent ca recomandarile de tara facute de Comisia Europeana sa fie introduse in scrisoarea pentru Fond si in cea catre UE. Altfel, obiectivul de a avea un acord cu troica finantatorilor nu e acoperit. Daca noi, prin aceste programe si asistenta primita, nu aplicam recomandarile de tara facute de Comisie si care vizeaza atingerea obiectivelor din agenda UE 2020, nu atingem scopul acestor acorduri", a subliniat Traian Basescu.