Presedintele Traian Basescu se intalneste duminica, de la ora 18:00, la Cotroceni cu delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, informeaza Administratia Prezidentiala.

Presedintele Traian Basescu s-a mai intalnit cu delegatia FMI pe 23 ianuarie, ocazie cu care le-a transmis creditorilor internationali ca nu va sustine noile taxe in domeniul energetic, mai cu seama acciza suplimentara pe combustibil. "Nu voi bloca deciziile intre voi si Guvern, dar nu-mi cereti sa semnez ce negociati", le-a spus Basescu membrilor delegatiei FMI, potrivit imaginilor video remise de Administratia Prezidentiala.

"Ma uit la cheltuielile guvernamentale, este un buget relaxat din acest punct de vedere. Din cauza ineficientei colectarii taxelor, noi taxe au fost introduse. Le consider o mare greseala, mai ales taxele din domeniul energetic si al combustibililor, nu insa si largirea bazei fiscale. Noile taxe vor afecta atit economia, cit si populatia. Responsabilitatea este a Guvernului si a voastra. Nu voi sustine public asemenea taxe, pentru ca nu cred ca este o solutie rezonabila", a spus presedintele in fata delegatiei FMI.

Reamintim ca Executivul a introdus o acciza supliementara de 7 eurocenti pe litrul de combustibil, dar a amanat-o pina la 1 aprilie dupa presiunile publice ale presedintelui.