Vicepremierul Liviu Dragnea a intrebat, joi, ce parere are despre decizia sefului statului, Traian Basescu, de a cere Parlamentului sa reexamineze legea de a reduce CAS, el aratand ca e posibil sa fie gandita o alta masura prin care cat mai multi romani sa beneficieze de crestere economica, informeaza Mediafax. Dragnea a evitat, insa, sa mentioneze la ce masuri alternative se refera.

"Cum comentam noi decizia presedintelui Basescu? In niciun moda, nu e nimic noutate. Reducerea CAS e o masura foarte buna atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru angajati, aducea avantaje angajatorilor, pentru ca le crea posibilitatea si ii stimula sa creeze noi locuri de munca, iar pentru angajati era mai bine pentru ca aveau mai multi bani, adica plateau mai putin", a spus Dragnea.

Dragnea a subliniat ca exista sustinere financiara sustenabila pentru introducerea acestei masuri de la 1 octombrie si a sustinut ca presedintele Basescu a retrimis legea in Parlament pentru ca a considerat ca ar avea efecte electorale favorabile PSD.

"Probabil ca domnul Traian Basescu s-a gandit ca ar putea avea efecte electorale bune pentru noi, probabil, si din acest motiv a decis sa o retrimita la Parlament", a spus Dragnea.

El a precizat ca nu a existat timpul necesar ca in PSD sa se discute despre procedura de urmat in acest caz.

"O sa anlizam cu multa seriozitate. Acuma daca CAS a fost intors, sa vedem, si nu mai putem face acum, poate ne gandim la alta masura, pentru ca este vorba de un lucru important pe care premierul l-a spus in mai multe randuri: fiind o perioada de crestere economica pentru Romania, intentia noastra e ca de aceasta crestere economica sa beneficieze cat mai multi romani", a precizat Dragnea.

Intrebat ce masuri are in vedere, Dragnea a raspuns: "Nu stiu, ne gandim. Nu am spus ceva anume, dar decizia primului-ministru este foarte ferma, este in conceptia lui si in conceptia partidului nostru: cresterea economica tot timpul e bine sa se intoarca, cel putin o parte din ea, la cei multi".

Presedintele Traian Basescu cere Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS, "din punct de vedere al oportunitatii".

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat, miercuri, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.