Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai va organiza, in perioada 18-22 august 2014, prima editie a Conferintei Stiintifice Anuale a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate (ERMAS 2014). Participantii la acest eveniment stiintific sunt economisti romani, afiliati unor prestigioase universitati sau institute de cercetare din strainatate dar si din tara.

Astfel, cercetatori romani cu recunoastere internationala vor prezenta rezulatele cercetarilor pe care le-au desfasurat, in cadrul unor sesiuni de comunicari stiintifice. Key-note speakers ai evenimentului sunt Nicolae Bogdan Garleanu de la Haas School of Business, University of California Berkeley, Mihai Manea de la Massachusetts Institute of Technology, Virgiliu Midrigan de la New York University si Cristian Pop-Eleches de la Columbia University.

Conferinta va fi deschisa de Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Acad.Prof.univ.dr. Mugur Isarescu. La dezbaterile ERMAS 2014 vor fi prezenti si alti economisti ai Bancii Nationale a Romaniei, printre care Lucian Croitoru, consilierul pe probleme de politica monetara al Guvernatorului BNR, precum si invitati ai institutiilor de cercetare din tara si din strainatate, reprezentanti ai institutiilor insarcinate cu implementarea politicilor publice si reprezentanti ai sponsorilor evenimentului.

Cu ocazia evenimentului va avea loc si o masa rotunda moderata de Sebastian Buhai (Stockholm University) si Mihai Copaciu (BNR), la care vor participa Mugur Isarescu (Guvernatorul BNR), Francisco Buera (Chicago Federal Reserve Bank & University of California Los Angeles); Lucian Croitoru (BNR) si Nicolae Bogdan Garleanu (Haas School of Business, University of California at Berkeley).

Detalii privind manifestarea stiintifica ERMAS 2014 si call for papers se gasesc pe site-ul evenimentului.